Anica-Maria Tănase

Romania
Co-teacher: Profesor învățământ primar

 

Follow me on Twitter: Twitter


School: Liceul Teoretic Mircea Eliade Galați 20 students are involved The average age of the students: 10 Year

Projects 2022

Principalele activități umane

Elevii descoperă situația actuală generată de cele mai importante activități umane: arderea combustibililor,  defrișările, distrugerea biodiversității. Cantitățile uriașe de bioxid de carbon din atmosferă au efect de seră și oceanul nu reușește să le asimileze. Distrugerea pădurii Amazoniene provoacă scăderea populației sălbatice. Se observă legătura dintre biodiversitate și schimbările climatice. 

Modificările climei și sănătatea noastră

În sala de clasă am vorbit despre procesul de încălzire globală. Elevii au realizat o listă cu toate cauzele și efectele produse. Au înțeles de ce verile și iernile sunt mai calde, de ce se topesc ghețarii, de ce crește nivelul mării, de ce apar noi boli, de ce au loc inundații și oamenii se refugiază în alte zone. 

Inițiativele noastre de acțiune

Există multe efecte negative, dar acțiunile noastre pot diminua această problemă. Elevii au propus ca soluție schimbarea modului de transport, folosirea unor alternative în locul numărului mare de mașini. Au propus tehnologii noi, industrii noi,  de prelucrare a materialelor refolosibile și îmbunătățirea calității clădirilor. Utilizarea energiilor regenerabile și o agricultură sustenabilă reduc nivelul bioxidului de carbon. 

Puterea noastră, a școlarilor de pretutindeni

Școala noastră a creat schimbări pentru conștientizare, dobândire de abilități și cunoștințe desfășurând evenimente diverse în spațiul școlar și local. Elevii și personalul aplică politicile durabile și desfășoară acțiuni pozitive pentru planetă: colectarea separată a deșeurilor, amenajarea parcului școlii, economisirea apei, energiei, căldurii. 

Învățare distractivă bazată pe colaborare

Elevii pot învăța de la colegii mai mari,  de la experți sau cercetători și pot accesa o paletă variată de surse în funcție de vârstă și interese. Elevii au folosit tehnologia pentru a colabora cu elevii din alte țări, au participat la întâlniri cu cercetători, au colaborat la diferite proiecte, au codat și au accesat platforme diverse: nasa kids, WWF,  essero, national geographic, paxi, etc.


Impressions

ant
ant
ant
ant
ant
ant