Pentru că ,poveștile sunt cele care ajung cel mai ușor la sufletul copiilor,am ales să învățăm cu ajutorul poveștilor.
Am prezentat Povești cu și despre dinozauri , astfel copiii au descoperit lumea din epoca dinozaurilor, cea de dinaintea marelor tranformări climatice. Apoi povestea ,, Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi? ,, ia ajutat pe copii să se conecteze cu lumea actuală a animalelor. Copiii au fost provocați să își imagineze o lume în care ar trăi și dinozauri și urși.
După lectura cărții ,, Copacul meu,, de Gerda Muller prin care copiii au descoperit viața unui stejar în toate anotimpurile. Am discutat despre etapele vieții unui copac. Au desenatcopaci în fel și chip.
Am prezentat imagini cu zone defrișate și ce se întâmplă acolo. Am vorbit despre inundații și cauzele lor.
Și ochișorii lor au plâns alături de păduri.
Cu fața către viitor am discutat despre cauzele și efectele la nivel global produse de schimbările climatice.
Am organizat expoziție de desene pe acestă temă.
În urma colaborării cu wpd România am vizionat cu copiii un filmuleț despre eoliene și importanța energiei produsă de acestea. Am răsfoit și broșurile puse la dispoziție de wpd România.
Proiectele de energie eoliană presupun un proces complex de planificare. wpd sprijină toate fazele proiectelor onshore, pentru a se asigura că obiectivele propuse sunt atinse.
Am pvestit și am colorat eoliene. O activitate educativă de impact .
După vizionarea filmulețului LEGO Build The Change webinar , copiii au pornit să clădească o adevărată lume nouă, sănătoasă.
După lectura cărții Surpriza gradinarului, de Carla Balzaretti am încercat să găsim soluții pentru salvarea planetei. Am semănat flori și am plantat un arțar în curtea școlii.
Curriculumul de bază despre Schimbările Climatice pentru profesori , a fost un document de bază în alegerea și desfășurarea temelor.