Aurelia-Cornelia Boian

Romania
Suntem prietenii naturii!

 

Follow me on Twitter: Twitter


School: Școala Gimnazială Vad, județul Cluj 15 students are involved

Projects 2022

Schimbările climatice. Cauze și efecte

Împreună cu elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială Vad, județul Cluj am discutat despre încălzirea globală și efectele acestui fenomen. Copiii au vizionat filmulețe și prezentări pe această temă și, cu ajutorul lor, au identificat cauzele schimbărilor climatice și efectele încălzirii globale. Au redat prin desene aceste aspecte, valorificându-și fiecare elev potențialul creativ.  Activitatea a avut drept scop să-i facă pe elevi conştienţi de faptul că prin comportamentul personal pot influența clima, dar și faptul că rolul şcolii în viaţa lor este acela de a creşte calitatea educaţiei oferite acestora prin intermediul unor activităţi ecologice de protejare a mediului înconjurător. 

Un om, un pom

Impreuna cu elevii clasei a II-a de la Scoala Gimnaziala Vad, Jud. Cluj, Romania, am organizat pe parcursul celei de-a doua saptamani, o activitate despre efectele incalzirii globale. Elevii au vizionat o prezentare in urma careia au identificat efectele incalzirii globale. De asemenea, am desfasurat si o actiune de plantare a unui copac - pom fructifer (nuc) in curtea scolii. Prin culoare, au redat „Copacul toamnei” si am realizat o expozitie cu lucrarile elevilor. 

Ce putem face pentru a preveni încălzirea globală?

Educarea și informarea elevilor cu privire la importanța grijii față de naturã, conservarea resurselor naturale, protejãrii apelor planetei și a colectãrii selective a deșeurilor reciclabile sunt esențiale. În acest sens, am discutat despre influența negativă a omului asupra mediului, despre principalele acțiuni care pot dăuna mediului (poluarea, despăduririle, epuizarea resurselor naturale limitate) și despre acțiuni concrete ce le putem face pentru a proteja mediul înconjurător. Prin intermediul unor prezentări și filmulețe video, am aflat cum să colectam selectiv deșeurile reciclabile acasă, sau la
școală, beneficiile plantării unui copac, arbust, sau a unei plante în ghiveciul de acasă și
îngrijirea lor, despre modul în care putem economisi consumul de apă și de electricitate,
despre importanța păstrării curate a locurilor din comunitatea în care trăim, a spațiilor
verzi, pădurilor, râurilor, lacurilor, mării! Am realizat desene sugestive pentru temele abordate.
 


Impressions

ant
ant
ant