Çdo ditë është dita e Tokës
Week 5

Placed by Valbona Shkëmbi 2020/Nov/26
Koço Korçari secondary school
Europe Albania
State: 
Albania

Description: 

22 Prilli, Dita Botërore e Tokës është këtu përsëri, për të na kujtuar se kemi përgjegjësi që kalojnë  përtej shtëpisë tonë.  Është një ditë e veçantë për ti shprehur mirënjohjen tonë Planetit Tokë, i cili mbështet të gjitha format e jetës.

Është bërë tashmë traditë që për Ditën e Tokës, shumë qytetarë, fëmijë, të rinj e të moshuar falin pak nga koha e tyre për të mbjellë një pemë, pastruar një territor publik, përuruar një lulishte apo për të marrë pjesë në evente që synojnë të rrisin ndërgjegjësimin qytetar ndaj çështjeve mjedisore.

Kanë kaluar tashmë 40 vjet që nga dita e parë e festimit të Ditës së Tokës, 22 Prill 1970, kur 20 milion njerëz u bashkuan në një nga manifestimet më të mëdha të opinionit publik në histori, me synimin për ti dhënë zë shqetësimit të tyre mbi situatën e mjedisit në atë kohë, dhe për të treguar mbështetjen e tyre në mbrojtje te tij.

Që prej atij momenti, Dita e Tokës na sfidon për të marrë seriozisht punën tonë si kujdestarë të mjedisit natyror. Na frymëzon për të menduar përtej mbijetesës sonë – për të vepruar në emër të këtij planeti që ne e ndajmë me të gjithë banorët e tjerë të tij.
E nëse Dita e Tokës na bën të mendojmë se si mund të bëjmë të mundur që ajri që thithim dhe uji që pijmë apo mjedisi ku jetojmë është i pastër, atëherë ajo e ka bërë punën e saj. Nëse Dita e Tokës na bën të shqetësohemi rreth mbrojtjes së mjedisit, natyrës dhe biodiversitetit të saj, shfrytëzimit të burimeve natyrore, atëherë ajo i ka shërbyer qëllimit.


Impressions

Images by Valbona Shkëmbi 2020-11-23Shkëmbi
Images by Valbona Shkëmbi 2020-11-22Shkëmbi