Maria Janina Ionica

Romania

 

Follow me on Twitter: Twitter


School: Scoala Gimnaziala Ecaterina Teodoroiu 25 students are involved

Projects 2022

Schimbarile climatice

Poluarea si defrisarea sunt cauze ale schimbarilor climatice. Planeta s-a încalzit cu mai mult de 1 grad Celsius față de temperaturile existente înaintea erei industriale. Asa s-a ajuns ca, toamna, pomii fructiferi sa aiba si roade si...flori!

Economisim resursele

In activitatile desfasurate cu elevii, acestia au fost mereu sfatuiti sa economiseasca resursele. De exemplu, in zilele in care lumina soarelui este suficienta pentru a ilumina sala de clasa, becurile se sting.

Poluarea

In cadrul acestei activitati, am discutat cu elevii despre poluare. S-a raspuns la urmatoarele intrebari:

Ce e poluarea?

Cum ne afecteaza ea viata?

Cum putem lupta impotriva poluarii apei?

Cum putem evita poluarea solului si a aerului?

De ce nu trebuie sa poluam natura?

S-au cautat imagini pe internet cu diversele tipuri de poluare si s-a discutat pe baza lor, copiii fiind foarte receptivi la informatiile primite.

STOP POLUARII!

Elevii au discutat despre poluare- Ce este poluarea? Cum ne afecteaza viata? S-au dat exemple de feluri in care se poate polua apa, aerul si solul. S-au gasit solutii pentru evitarea poluarii, in viata de zi cu zi.

Solutii pentru a evita/ diminua poluarea

Sunt identificate/enumerate solutii pentru diminuarea poluarii: colectarea selectiva a deseurilor, reciclarea acestora, folosirea de filtre pentru fumul fabricilor si uzinelor, inlocuirea masinilor poluante cu cele mai putin poluante sau utilizarea bicicletei.

Plantam un copac!

O solutie la indemana oricui in lupta contra schimbarilor climatice este plantarea unui copac. Asadar, elevii sunt indemnati sa planteze un copac impreuna cu parintii, bunicii, profesorii sau educatorii.


Impressions

Images by Maria Janina Ionica 2022-10-02Ionica
Images by Maria Janina Ionica 2022-10-11Ionica
Images by Maria Janina Ionica 2022-10-11Ionica
Images by Maria Janina Ionica 2022-10-11Ionica