Prescolarii au invatat despre cauzele schimbarilor climatice la nivel local vizionand filmulete educative si prin discutii sustinute de material intuitiv - harta, jetoane.
Copiii au descoperit, prin discutii ghidate si imagini sugestive, cateva dintre efectele schimbarilor climatice, apoi au rezolvat fise de lucru, infatisand planeta noastra atunci cand este trista si atunci cand este vesela.
A avut loc o convorbire referitoare la cauzele si efectele schimbarilor climatice la nivel global. Copiii au realizat un poster, au adresat si au raspuns la intrebari.
Prin intermediul povestii cu inceput dat - "Povestea Pamantului", prescolarii au gasit solutii pentru evitarea schimbarilor climatice: reciclarea selectiva, plantarea de pomisori, evitarea deplasarilor cu masina si inlocuirea acestora cu variante prietenoase cu mediul inconjurator, nepoluante- mersul pe jos, cu bicicleta, cu trotineta. La finalul activitatii, fiecare copil si-a confectionat o coronita pe care a lipit imagini cu solutiile identificate si mesajul "Si eu ajut Pamantul!".
Pe parcursul acestei saptamani copiii si cadrele diactice au urmarit webinarul LEGO, precum si alte videoclipuri de la alte scoli, din alte tari, au invatat cuvinte magice, necesare schimbarii: REUSE, RECYCLE, REPAIR, au aflat despre importanta creativitatii si cum sa isi puna ideile in practica, dar si despre necesitatea evitarii risipei, a poluarii si regenerarea naturii.
Am realizat activitati si jocuri in aer liber - pictura pe folie alimentara si pe hartie, jocuri cu materiale din natura: frunze, castane, pietricele- cu ocazia Climate Action Day.
Am urmarit Webinarul cu vorbitori NASA, ONU, WWF.
Am contactat presa pentru a impartasi experienta noasta din cadrul proiectului.