Emilia Moșneguțu

Romania

 

Follow me on Twitter: Twitter


School: Școala Gimnazială Nr 1 Bogdănești, Suceava 20 students are involved The average age of the students: 8-10 Year

Projects 2021

Ce întelegem prin ”schimbarea climatică”

Efectele schimbării climatice

Efectele schimbării climatice sunt următoarele: - încălzilrea globală, creșterea temperaturilor și favorizarea formării incendiilor de vegetație, existența fenomenelor meteorologice extreme precum: tornade, ploi torențiale, tsunami, cutremure, secetă; efectul de seră, dezechilibre în formarea anotimpurilor, unele anotimpuri tind să dispară sau durează mai puțin decăt 3 luni.

Conexiune - Project Climate Action

Comunicare  de experințe de învățare

CONECTARE – COLABORARE

Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești, jud. Suceava, România 

Prof.înv. primar Moșneguțu Emilia, clasa  a II-a

ȘI

Școala Gimnazianială Nr. 7 , Chișinău, Republica Moldova

Prof.înv.primar Timofti Ecaterina, clasa a II-a

  În cadrul întâlnirii online, prin platforma  Google MEET, am împărtășit experiențele de învățare pe care le-am desfășurat în primele 2 săptămâni, și anume:

  • ” Ce înțelegem prin schimbare climatică.”
  • ”Care sunt cauzele schimbării climatice.”
  • ”Efectele schimbării climatice.”
  • ”Impactul realizării acestor activități în conștientizarea  schimbării atitudinii în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător.”

      Am fost foarte încântați  de această întâlnire, respectiv colaborare între aceste 2 clase, respectiv 2 școli din 2 țări învecinate.

Reciclarea

     Reciclarea este una dintre metodele  de a proteja natura de poluare. 

 Reciclare înseamna colectarea separată a deșeurilor (sticla, plastic, hârtie), curățirea și prelucrarea în bunuri utilizabile similare sau diferite. Deșeurile sunt părți din materii prime sau din materialele care rămân în urma folosirii lor și care nu mai pot fi utilizate. Unele deșeuri pot fi revalorificate, exemplu: hârtia, plasticul, aluminiul, sticla,etc.

 

Diseminare ”Climate Action Project” parteneriat cu Școala Nr. 7 Chișinău, prof. Timofti

În cadrul proiectului ”Climate Action Project”  în parteneriat cu Școala  Nr. 7 Chișinău, clasa a II-a  coordonată de prof. Timofti Ecaterina am discutat despre cunoștințele asimilate de elevi  de la începutul desfășurării acestui proiect. Și anume, am discutat  despre problematica schimbării climatice, despre importanța conștientizării efectelor produse de schimbarea climatice, despre soluțiile propuse pentru protejarea mediului înconjurător.

IUBIM NATURA!

Dragostea fată de natură o manifestăm prin dorința de a cunoaște  frumusețile naturii, de a înțelege rolul acesteia față de dezvoltarea noastră  din toate punctele de vedere. Să fim prieteni pe viață cu natura, deoarece aceasta ne va oferi numai beneficii nouă, omenirii, dacă știm să o prețuim cu adevărat.


Impressions

ant
ant
ant
ant
ant
ant